۱۴۰۱ اسفند ۲۱, یکشنبه

حمایت فعالان مدنی از دو شهروند بهائی: هیچ‌کس نباید به دلیل اعتقاداتش آزار و اذیت شود

 





شماری از فعالان مدنی روز شنبه در واکنش به بازداشت و محکومیت دو زن بهائی یک بیانیه‌ اعتراضی منتشر کردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ۵۶ فعال مدنی در این بیانیه با اشاره به احکام بلندمدت صادر شده علیه فریبا کمال آبادی و مهوش ثابت، آمده است: «این دو زن روزهای زیادی از عمرشان را به جرم بهائی بودن در زندان‌ها سپری کرده‌اند. هیچ‌کس نباید به صرف اعتقادات و دینش مورد آزار، اذیت، و یا پیگرد قرار بگیرد.»

در بخشی از این بیانیه تاکید شده است که « ما جمعی از فعالان مدنی، دستگیری و زندانی کردن فریبا کمال‌آبادی و مهوش ثابت، ایراد اتهامات بی‌اساس و بی‌پایه به آنان و صدور حکمی اینچنین سنگین و ناعادلانه علیه آنها را محکوم می‌کنیم. این دو زن روزهای زیادی از عمرشان را به جرم بهائی بودن در زندان‌ها سپری کرده‌اند. هیچ‌کس نباید به صرف اعتقادات و دینش مورد آزار، اذیت و یا پیگرد قرار بگیرد.»

از جمله امضاکنندگان این بیانیه می‌توان به شیرین عبادی، آتنا دائمی، شیوا نظرآهاری، لیلا حسین‌زاده، عالیه مطلب‌زاده، سعید دهقان، شهناز اکملی، و پرستو فروهر نام برد.

این دو شهروند بهایی در اسفند ۱۳۸۷ به همراه پنج تن دیگر از اعضای جامعه‌ بهائی بازداشت و به تحمل بیست سال زندان محکوم شدند. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۱۰ سال حبس کاهش یافت و آنها در سال ۱۳۹۷ آزاد شدند.



آنها کمتر از چهار سال بعد بار دیگر در دادگاه انقلاب به ۱۰ سال زندان محکوم شده‌اند. صدور این احکام سنگین در حالی است که مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی به ترتیب ۷۰ ساله و ۶۰ ساله هستند.

سیمین فهندژ، نماینده جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل متحد، در زمان صدور این احکام گفته بود: «بسیار متاثر کننده و نگران‌کننده است که این دو زن بهائی که هر دو با بی‌عدالتی تام یک دهه از زندگیشان را به دلیل باورشان در زندان گذرانده‌اند، بار دیگر به همان اتهامات واهی قرار است یک دوره ده ساله دیگر در حبس باشند. فریبا و مهوش، همسر، مادر و مادربزرگ‌هایی هستند که خانواده‌هایشان پیش از این مجبور به تحمل ده سال دوری جان‌فرسا از آنها شده‌اند.»

مهوش ثابت مجموعه شعری در زندان نوشت که با عنوان اشعار زندان به انگلیسی منتشر شد که در سطح جهانی نیز مورد توجه قرار گرفت به طوری‌ که انجمن جهانی «قلم» در سال ۲۰۱۷ به او جایزه «نویسنده دلیر» را داد.

«نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی» در ایران طی سال‌های اخیر همواره یکی از سرفصل‌های قطعنامه‌های سازمان ملل و گزارش‌های نهادهای حقوق بشری بوده است و جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، در تازه‌ترین گزارش خود به شورای حقوق بشر در ژنو، مقام‌های جمهوری اسلامی را به تبعیض و نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی از جمله مسیحیان، بهاییان، مسلمانان اهل سنت و دراویش گنابادی متهم کرد.

ایالات متحده بارها سرکوب پیروان اقلیت‌های دینی و مذهبی از جمله نوکیشان مسیحی، بهائیان، دراویش، و حتی مسلمانان سنی‌مذهب توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

همزمان با برگزاری جلسه دادگاه؛ عنایت الله نعیمی، شهروند بهائی بازداشت شد

  خبرگزاری هرانا – امروز شنبه شانزدهم اردیبهشت ماه، جلسه رسیدگی به اتهامات عنایت الله نعیمی، شهروند بهائی در دادگاه انقلاب اصفهان، برگزار شد...