۱۴۰۲ اردیبهشت ۱۷, یکشنبه

همزمان با برگزاری جلسه دادگاه؛ عنایت الله نعیمی، شهروند بهائی بازداشت شد

 


خبرگزاری هرانا – امروز شنبه شانزدهم اردیبهشت ماه، جلسه رسیدگی به اتهامات عنایت الله نعیمی، شهروند بهائی در دادگاه انقلاب اصفهان، برگزار شد. وی پس از اتمام این جلسه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه رسیدگی به اتهامات عنایت الله نعیمی، شهروند بهائی برگزار شد.

پس از پایان این جلسه که امروز شنبه شانزدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، در شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان برگزار شد، آقای نعیمی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

عنایت الله نعیمی، از اعضای سابق مدیران جامعه بهائی ایران موسوم به “یاران ایران”، در تاریخ ششم مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ماموران ضمن تفتیش منزل، محل کار و باغ این شهروند در حومه اصفهان، برخی از لوازم شخصی از جمله تلفن همراه و لپتاپ وی را ضبط کرده و با خود بردند.

وی چندی بعد با تودیع قرار وثیقه، به شیوه موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اصفهان آزاد شد.

با انگیزه ناموسی؛ یک نوجوان و یک قربانی کودک همسری به قتل رسیدند


 خبرگزاری هرانا – یک قربانی کودک همسری با نوزده سال سن و مادر یک فرزند خردسال، همراه با دخترعمویش که نوجوانی شانزده ساله بوده، با انگیزه ناموسی توسط اعضای خانواده خود در شهرهای بومهن و کوهدشت به قتل رسیدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک نوجوان و یک قربانی کودک همسری با انگیزه ناموسی به قتل رسیدند.

یک منبع نزدیک به خانواده این قربانیان در خصوص چگونگی وقوع این قتل ها به هرانا گفتد: “فرشته نوزده ساله مادر یک فرزند خردسال و قربانی کودک همسری بود. ستایش نیز دختر عمو و همچنین خواهر شوهر فرشته بوده و شانزده سال سن داشت. اعضای خانواده، ستایش را با تزریق سم در شهر بومهن و فرشته را در شهرستان کوهدشت با استفاده از اسلحه به قتل رساندند.”

این منبع مطلع در ادامه افزود: “این رخداد به دلیل رفتن به یک سفر بدون اجازه خانواده رخ داده؛ قتلها توسط پدرها و عموها به وقوع پیوسته و پدرها قتل ها را به عهده گرفته اند.”

جنایت‌ های ناموسی یا قتل ناموسی به ارتکاب خشونت و اغلب قتل زنان یک خانواده به دست مردان خویشاوند خود گفته می‌ شود.

قانون در خدمت «قتل‌های ناموسی»؛ یک سازمان حقوق بشری از آزادی قاتل یک هفته پس از بازداشت خبر داد

 

دنیا رضایی، ۱۹ ساله روز شنبه ٢٧ فروردین ۱۴۰۲ در منزل خانوادگی خود واقع در کرمانشاه، توسط پدرش به قتل رسید.

یک سازمان حقوق بشری از آزادی پدری که دخترش را به قتل رسانده بود، یک هفته پس از بازداشت خبر داد.

نگرانی مقامات جمهوری اسلامی از افزایش «مقاومت مدنی» مخالفان حجاب اجباری در تابستان

تصویری از یک زوج ایرانی مخالف حجاب اجباری

دبیر نهاد حکومتی «شورای عالی انقلاب فرهنگی» با توجه به گسترش نافرمانی‌ها و مقاومت مدنی دختران و زنان ایران مقابل حجاب اجباری، ابراز نگرانی کرده است که این موج در فصل تابستان به «آمار بالایی» برسد.

برخورد با مخالفان حجاب اجباری | پلمب «مجتمع دیپلمات سنتر»؛ مسئولان ماراتن شیراز  احضار شدند

«مجتمع دیپلمات سنتر» بروجرد

فشار بر مخالفان حجاب اجباری در ایران ابعاد تازه‌ای یافته و علاوه بر ادامه پلمب واحدهای صنفی شهرهای مختلف کشور، برخی فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی نیز هدف برخورد ماموران حکومتی و حامیان سیاست‌های جمهوری اسلامی قرار گرفته است.

دفن «اجباری» متوفیان بهائی در خاوران؛ جامعه جهانی بهائی: بی‌رحمانه است

 

آرشیو.

جامعه جهانی بهائی در بیانیه‌‌ای از اقدام جمهوری اسلامی ایران در «دفن اجباری متوفیان بهائی بدون اطلاع خانواده‌های‌شان و بدون رعایت آداب کفن و دفن بهائی» انتقاد و اعلام کرد اخیرا شش بهائی به «این روش بی‌رحمانه» در گورستان خاوران دفن شده‌اند.

۱۴۰۲ اردیبهشت ۱۰, یکشنبه

حضور زنان در شهرهای مختلف ایران بدون حجاب اجباری به رغم خط‌و‌نشان‌های مقامات جمهوری اسلامی

 

حضور زنان در شهرهای مختلف ایران بدون حجاب اجباری

نخستین روز از زورآزمایی تازه حکومت جمهوری اسلامی با مخالفان حجاب اجباری در قالب طرح «عفاف و حجاب» با حضور گسترده زنان در شهرهای مختلف ایران بدون رعایت حجاب اجباری همراه بود.

ملیحه نظری، نوکیش مسیحی از زندان اوین آزاد شد

 

خبرگزاری هرانا – روز دوشنبه چهارم اردیبهشت ماه، ملیحه نظری نوکیش مسیحی از زندان اوین آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از محبت نیوز، روز دوشنبه چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، ملیحه نظری از زندان اوین آزاد شد.

در این گزارش در خصوص جزئیات آزادی این نوکیش مسیحی آمده است: “دیوان‌ عالی کشور به دلیل بیماری فرزند خانم نظری با عفو این نوکیش مسیحی موافقت کرده است.”

ملیحه نظری در تاریخ هشتم شهریور ماه ۱۴۰۱، جهت اجرای حکم حبس راهی زندان اوین شده بود.

وی در تاریخ هشتم خرداد ۱۴۰۱، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام “تشکیل دسته و گروه غیرقانونی با هدف برهم زدن امنیت کشور” به تحمل ۶ سال حبس محکوم شده بود.

ملیحه نظری، در تاریخ دهم تیرماه سال ۹۹ توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت و در تاریخ ۱ مرداد ماه همان سال در پی ناتوانی در تامین قرار وثیقه، از زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

برخورد با نوکیشان مسیحی در ایران در حالی صورت می گیرد که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

احضار فتح‌ الله رستمی به دادگاه ویژه روحانیت ارومیه

 

خبرگزاری هرانا – روز پنجشنبه هفتم اردیبهشت، فتح‌ الله رستمی، روحانی اهل سنت ساکن سردشت به دادگاه ویژه روحانیت ارومیه احضار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز پنجشنبه هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، فتح‌ الله رستمی، روحانی اهل سنت ساکن سردشت به دادگاه ویژه روحانیت ارومیه احضار شد.

تاکنون از دلایل احضار و اتهامات مطروحه علیه آقای رستمی، اطلاعی حاصل نشده است.

فتح الله رستمی، امام جمعه روستای “مراغان” از توابع سردشت، در تاریخ بیست و پنجم بهمن‌ ماه ۱۴۰۱، در ورودی شهر ارومیه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از اتمام دوران بازجویی از یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی ارومیه به زندان این شهر منتقل شده بود.

وی نهایتا در تاریخ پانزدهم اسفند ماه ۱۴۰۱، با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان ارومیه آزاد شد.

خشونت خانگی؛ مردی در اراک همسر خود را به قتل رساند


خبرگزاری هرانا – مردی در اراک، به دلیل اختلافات خانوادگی همسر خود را به قتل رساند، امری که به وقوع نزاع دسته جمعی میان اقوام این زوج و قتل یکی از بستگان مقتول انجامید.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، مردی در اراک، به دلیل اختلافات خانوادگی همسر خود را به قتل رساند.

فرمانده انتظامی شهرستان اراک ضمن اعلام این خبر افزود: “با وقوع این قتل و حضور تعدادی از اقوام زن و مرد، درگیری و نزاع ادامه پیدا کرد و یکی دیگر از طرفین درگیری که از اقوام مقتول بود نیز به شدت مجروح شد و پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.”

علیرضا معیریان در ادامه افزود: “تحقیقات جهت روشن شدن علت قتل نفر دوم و شناسایی ضارب ادامه دارد.”

مقاومت مدنی مقابل حجاب اجباری؛ «اوپال» بازگشایی شد، «خانه دوست» پلمب

 


کافه «خانه دوست» پلمب شد.

روند مهروموم کردن اماکن برای برخورد با مقاومت مدنی زنان ایرانی با «حجاب اجباری» ادامه دارد و در جدیدترین آنها، کافه «خانه دوست» هم پلمب شد. چند روز پیش تصاویری از برگزاری کنسرت گروه «داماهی» با حضور‌ چند چهره سیاسی و فرهنگی معترض در آن منتشر شده بود که بازتاب گسترده‌ای داشت. همزمان با اعلام خبر بستن کافه «خانه دوست»، مجتمع «اوپال» تهران که چند روز پیش مهروموم شده بود فک پلمب شد.

ادامه تلاش حکومت برای اعمال حجاب اجباری؛ پلمب ۶۹ واحد صنفی در اصفهان

 


پلمب واحدهای صنفی به دلیل حجاب همچنان ادامه دارد.

همزمان با ادامه فشارهای حکومت برای اعمال مقررات حجاب اجباری، ده‌ها واحد صنفی در اصفهان پلمب شد.

۱۴۰۲ اردیبهشت ۴, دوشنبه

گرگان؛ پلمب یک مرکز تفریحی به دلیل “رقص زنان بدون حجاب”

 


خبرگزاری هرانا – یک مرکز تفریحی توریستی در گرگان به دلیل آنچه که “رقص زنان بدون حجاب“ عنوان شده است، پلمب شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، یک مرکز بزرگ تفریحی در گرگان پلمب شد.

در این گزارش، علت پلمب این واحد صنفی “رعایت‌ نکردن موازین اخلاقی و قوانین صنفی و رقص بانوان بدون حجاب” عنوان شده است.

حجاب اجباری در ایران؛ درگیری در کرمان به مرگ یک زن منجر شد، فرماندار می‌گوید «نزاع شخصی» بود

 

تصویر از ویدئو
توضیح تصویر،

تصویری از فیلمی که از داخل اتوبوس گرفته شده است،‌ گفته شده که اتوبوس حامل زنان بسیجی بوده که قصد گرفتن چند زن بیحجاب را داشتند

در جریان درگیری که دیروز بین گروهی در باغ شازده در ماهان کرمان اتفاق افتاد، یک زن ۵۹ ساله دچار ایست قلبی شد و بعدا در بیمارستان جان باخت. گزارش شده که تعدادی هم در این ماجرا مجروح شدند. زنی که در اتوبوس است با صدای بلند می‌گوید «زن‌ها حجاب باید داشته باشند.»

۱۴۰۲ فروردین ۳۰, چهارشنبه

پاکدشت؛ یک زن با انگیزه ناموسی توسط همسرش به قتل رسید

 

خبرگزاری هرانا – یک زن سی و هفت ساله در شهرستان پاکدشت، با انگیزه ناموسی توسط همسرش به قتل رسید. متهم به قتل که پیکر مثله شده همسرش را در بیابان های اطراف پاکدشت رها کرده بود، هم اکنون در بازداشت بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، اواسط فروردین ماه ۱۴۰۲، یک زن جوان سی و هفت ساله در شهرستان پاکدشت تهران، با انگیزه ناموسی توسط همسرش به قتل رسید.

بر اساس این گزارش، در پی باجویی های کاراگاهان اداره چهارم پلیس آگاهی پاکدشت، از همسر مقتول و برسی های تخصصی متوجه شدند، انگیزه مرد جوان برای ارتکاب قتل، رابطه  همسرش با یک مرد دیگر، بوده است.

در این گزارش آمده است، روز دوشنبه بیست و هشتم فروردین ماه ۱۴۰۲، نهایتا این مرد جوان با اعتراف به این جنایت گفته است: “در پی رابطه مخفیانه همسرم با یک فرد در پروسه طلاق گرفتن بودیم و به همین دلیل درگیری میان ما در داخل خانه رخ داد من نیز در جریان این نزاع همسرم را با ضربات میله بر سرش به قتل رساندم و پس از تکه تکه کردن جسد آنرا در بیابان های اطراف پاکدشت به خاک سپردم.”

بر اساس گزارش اداره چهارم پلیس آگاهی پاکدشت، “پس از اعترافات صریح متهم به قتل، تیمی از کارآگاهان اداره چهارم پلیس آگاهی، متخصصان پزشکی قانونی و کارشناسان تشخیص هویت به همراه متهم راهی بیایان‌های پاکدشت شدند و جسد تکه تکه شده زن جوان را کشف کردند.”

با دستور قاضی جنایی، بقایای جسد مقتوله برای معاینات دقیق تر به پزشکی قانونی منتقل شد و متهم در اختیار کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی “ویژه قتل” قرار گرفته است.

عفو بین‌الملل: هدف از حملات شیمیایی احتمالا تنبیه دختران معترض به حجاب اجباری است

 


مسمومیت ناشی از استنشاق گاز مشکوک دانش‌آموزان یک مدرسه در تهران (آرشیو)

عفو بین‌الملل با اشاره به مسمومیت‌های سریالی در مدارس ایران، نسبت به در خطر بودن حق تحصیل، حق سلامت، و جان میلیون‌ها دانش‌آموز دختر هشدار داد.

اعتراف «ستاد امر به معروف» به شکست شیوه‌های اعمال حجاب اجباری

 


 
تصویر یک زوج ایرانی مخالف حجاب اجباری

ستاد امر به معروف و نهی از منکر در بیانیه‌ای، با اعتراف به شکست شیوه‌های پیشین برای اعمال حجاب اجباری، مجلس را به اهمال در قانون‌گذاری متهم کرد.

وزیر کشور جمهوری اسلامی زنان بی‌حجاب را به محرومیت از خدمات عمومی تهدید کرد

 


حضور اعتراضی زنان بی‌حجاب در خیابان‌های تهران

سه روز بعد از آغاز اجرای طرح مقابله با بی‌حجابی یا «حجاب و عفاف»، وزیر کشور جمهوری اسلامی مخالفان حجاب اجباری را به محرومیت از خدمات عمومی تهدید کرد.

حجاب در مدارس دخترانه؛ پروژه «محرم‌سازی» مدارس دخترانه در دستور کار


در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ بسیاری از دختران دانش آموز در همراهی با اعتراضات حجاب از سر برداشتند.

در حالی که یک مقام وزارت آموزش و پرورش از امکان «محرم‌سازی» مدارس دخترانه می‌گوید، مقامات سازمان «نوسازی» وجود چنین برنامه‌ای را منکر می‌شوند.

یک حقوق‌دان: نیروی انتظامی و ضابطان قضایی حق مداخله در موضوع حجاب را ندارند

 



نعمت احمدی حقوق‌دان می‌گوید: «بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی دادسرا اجازه ورود به موضوع « بدحجابی» و احضار مردم را ندارد و این به این معنی است که دست ضابط قضایی در این امر به‌کلی بسته است.»

۱۴۰۲ فروردین ۲۸, دوشنبه

با انگیزه ناموسی؛ یک زن قربانی کودک همسری توسط پدر و برادرانش به دار آویخته شد


 خبرگزاری هرانا – روز جمعه بیست و پنجم فروردین ماه، یک زن قربانی کودک همسری در شهر قطور واقع در شهرستان خوی، با انگیزه ناموسی توسط پدر و دو برادرش به دار آویخته شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز جمعه بیست و پنجم فروردین ۱۴۰۲، یک زن در شهر قطور واقع در شهرستان خوی با انگیزه ناموسی به قتل رسید.

فاتیما باباخانی، مدیر و موسس خانه امن مهر شمس آفرید، هویت این زن را “مریم سلطانی، مادر سه کودک” عنوان کرد.

او در ادامه گفت: “این قربانی کودک همسری با انگیزه ناموسی توسط پدر و دو برادرش موهای سرش تراشیده شد، مورد شکنجه قرار گرفت و نهایتا به دار آویخته شد.”

جنایت‌های ناموسی یا قتل ناموسی به ارتکاب خشونت و اغلب قتل زنان یک خانواده به دست مردان خویشاوند خود گفته می‌شود.

این زنان به علت «ننگین کردن شرافت خانواده خود» مجازات می‌شوند. این ننگ موارد گوناگونی را شامل می‌شود از جمله خودداری از ازدواج اجباری، بازمانده یک تجاوز جنسی بودن، طلاق گرفتن (حتی از یک شوهر ناشایست)، رابطه با جنس مخالف، یا رابطه خارج از ازدواج. برای اینکه فردی قربانی جنایت‌های ناموسی شود، فقط اینکه گمان برده شود او آبروی خانواده را بر باد داده است کافی‌ست.

در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتل‌های ناموسی” می‌شوند را از مجازات‌های سنگین معاف کند.

ابراز نگرانی کارشناسان سازمان ملل در خصوص اجرای “سرکوبگرانه قوانین حجاب اجباری” در ایران


 خبرگزاری هرانا – کارشناسان سازمان ملل با انتشار بیانه ای نسبت به افزایش اقدامات سرکوبگرانه قوانین “حجاب اجباری” و “برخورد های خشن و قهری توسط مقامات ایرانی” ابراز نگرانی کردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کارشناسان سازمان ملل با انتشار بیانیه ای در خصوص نقص حقوق زنان در ایران ابراز نگرانی کردند.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه مذکور از مقامات ایران خواستند که قوانین تبعیض آمیز جنسیتی موجود را اصلاح کنند. به گفته آنها، قوانین و مقررات که به مقامات دولتی اجازه می دهد پوشش یا رفتار زنان را در زندگی عمومی یا خصوصی نظارت و کنترل کنند، باید لغو شود.

آنها ضمن ابراز نگرانی نسبت به افزایش استفاده از اقدامات خشن و قهری توسط مقامات ایرانی، به ویژه پس از ماه ها اعتراض سراسری علیه قوانین محدود کننده حجاب، نوشتند: “اجرای سرکوبگرانه قوانین حجاب در ایران نماد آزار و اذیت جنسیتی است که منجر به سطوح غیرقابل قبول نقض حقوق زنان و دختران در جمهوری اسلامی ایران می شود.”

این کارشناسان با تاکید بر اینکه جرم انگاری امتناع از پوشیدن حجاب ناقض حق آزادی بیان است و می تواند منجر به نقض بیشتر حقوق سیاسی، مدنی، فرهنگی و اقتصادی شود، عنوان کردند: قوانین حجاب اجباری در ایران امکان دستگیری و بازداشت خودسرانه زنانی را که موهای خود را نمی‌پوشانند گسترش داده است. این قوانین همچنین دسترسی آنها به مؤسسات عمومی را محروم می‌کند.

این کارشناسان در پایان بیانیه خود خواستار اصلاح قانون اساسی و همچنین لغو قوانین تبعیض جنسیتی توسط مقامات شدند.

اسامی امضاکنندگان: جاوید رحمان، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، فریدا شهید، گزارشگر ویژه حق تحصیل و آموزش، ایرنه خان، گزارشگر ویژه در مورد ترویج و حمایت از حق آزادی عقیده و بیان، الکساندرا زانتاکی، گزارشگر ویژه حقوق فرهنگی و کارگروه تبعیض علیه زنان و دختران

انتشار تصاویر زنان ایرانی بدون حجاب اجباری؛ کیهان: ساختگی و جعلی است

 


مقاومت زنان در برابر حجاب اجباری

روزنامه «کیهان» روز یکشنبه در واکنش به حضور گسترده زنان بدون داشتن حجاب اجباری در سطح معابر عمومی در روزهای اخیر، مدعی شد که تصاویر پخش شده از «شبکه‌های فارسی زبان» از آنها، «ساختگی و جعلی» است.

یک حقوقدان: عکس گرفتن ماموران از زنان بدون حجاب «غیرقانونی» است

 

علی مجتهد زاده وکیل دادگستری

دو روز بعد از نافرمانی زنان زیادی به تهدید فرمانده نیروی انتظامی برای برخورد با مخالفان حجاب اجباری علی مجتهدزاده وکیل دادگستری در تهران می‌گوید «عکس‌برداری» برای شناسایی زنانی که حجاب اجباری از سر برداشته‌اند، «ناقض حریم خصوصی» و «غیرقابل اجرا» ‌است.

اصرار روحانیون حکومتی بر «مشروعیت‌بخشی» به سخنان خامنه‌ای؛ حجاب مثل اکسیژن است

 


سیدرضا اکرمی

در پی سخنان اخیر علی خامنه‌ای که حجاب را قانون و بی‌حجابی را «حرام شرعی و سیاسی» خوانده است مقامات و وابستگان حاکمیت، فعالیت‌های گسترده رسانه‌ای را برای «مشروعیت‌بخشی» به سخنان رهبر جمهوری اسلامی آغاز کرده‌اند.

همزمان با برگزاری جلسه دادگاه؛ عنایت الله نعیمی، شهروند بهائی بازداشت شد

  خبرگزاری هرانا – امروز شنبه شانزدهم اردیبهشت ماه، جلسه رسیدگی به اتهامات عنایت الله نعیمی، شهروند بهائی در دادگاه انقلاب اصفهان، برگزار شد...