در حالی که یک مقام وزارت آموزش و پرورش از امکان «محرمسازی» مدارس دخترانه میگوید، مقامات سازمان «نوسازی» وجود چنین برنامهای را منکر میشوند.
رابعه امامی رضوی، مشاور امور زنان وزارت وزیر آموزش و پرورش از فراهم شدن امکان برداشته شدن حجاب در مدارس دخترانه خبر داده و گفته است: «محرمسازی دقیقا به این صورت است که مدارس دخترانه به شکلی ساخته یا بازسازی شود که اشراف همسایگی نداشته باشد و بچهها بتوانند در مدرسه حجاب خود را بردارند. در واقع هدف این است که دختربچهها در مساله حجاب اذیت نشوند و نشاط و شادابی بیشتری داشته باشند.»
این «عقب نشینی» احتمالی در مورد حجاب دانش آموزان در مدرسه در حالی صورت میگیرد که معصومه ابتکار معاون امور زنان در دولت دوم حسن روحانی، در بخشی از مصاحبه خود در سال ۱۴۰۰، اندکی پس از روی کار آمدن دولت رئیسی به وبسایت «انصاف نیوز» گفته بود: «یکی از راه حلهای ما این بود که دختران ما چه دلیلی دارد که از صبح تا بعد از ظهر که مدرسه میروند در مدارسشان که همه شرایط فراهم است که حجابشان را بردارند چه اصراری دارید که دختران از صبح تا شب با مقنعه و روپوش و لباس سخت در مدرسه باشند؟»
ابتکار تاکید کرده بود: «ما این پیشنهاد را دادیم و در آموزش و پرورش چندین نشست برگزار کردیم و حتی یک مصوبهای را شورای شهر تهران گذارند در سال ۹۸ و اعلام آمادگی کردند که فضای مدارس را مناسب سازی کند برای اینکه مدارس دخترانه بتوانند هم در حیاط مدرسه و هم خود مدرسه دختران بتوانند بدون حجاب باشند. این مسئله چون مدرسه آقای حداد عادل الگو و نمونهاش بود خیلی سخت بود با آن مقابله شود اما متاسفانه باز عدهای با آن چالش داشتند و گفتند که نمیشود و نمیتوانیم دختران را کنترل کنیم.»
هرچند امامی رضوی بر این موضوع تاکید کرده اما منابعی در سازمان نوسازی به روزنامه «اعتماد» میگویند که دستکم در شرایط کنونی هیچگونه تلاش یا برنامهای برای اجرایی کردن چنین طرحی در این سازمان وجود ندارد و [این موضوع] محل بحث نیست.
افزون بر این «شهریار صالحانی»، مدیر حوزه ریاست، روابط عمومی و ارزیابی عملکرد، سازمان نوسازی هم هرگونه اقدام این سازمان برای عملی کردن چنین طرحی در مدارس دخترانه را رد میکند و میگوید: «در حال حاضر هیچ کاری در سازمان نوسازی درباره مدارس دخترانه و طرح محرمسازی در دست اجرا نیست. قبلا هم مدارسی که مناسبسازی شده بودند، کار بهینهسازی مدارس را خودشان انجام داده بودند که بیشتر در مدارس خصوصی و غیرانتفاعی هم بود.»
مقاومت زنان و مخالفان حجاب اجباری در روزها و هفتههای اخیر، همزمان با اوجگیری تلاشهای نهادهای حکومت برای اجرای سختگیرانه حجاب اجباری سبب شده تا هر روز خبرها و گزارشهای مختلفی در این زمینه منتشر شود. طرح ایده «محرمسازی» مدارس دخترانه نیز یکی از این موارد است.
وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی، پس از پایان تعطیلات نوروزی و بازگشایی دوباره مدارس، با صدور بیانیهای اعلام کرده بود که دانشآموزانی که به مقررات «پوشش اسلامی» تن ندهند از دریافت خدمات آموزشی محروم خواهند شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر