به موازات افزایش مخالفتهای عمومی با «حجاب اجباری»، مسئولان مختلف جمهوری اسلامی همچون رئیس دستگاه قضایی جمهوری اسلامی یا نهادهای نظامی مانند سپاه پاسداران از برخورد با معترضان و لزوم «مجازات» این افراد سخن میگویند.
به گزارش رسانههای ایران، غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی در تازهترین اظهار نظرش گفته «کشف حجاب» به مثابه «دشمنی با ارزشهاست» و افرادی که اقدام به آن کنند، «مجازات» خواهند شد.
این مقام ارشد قضایی حکومت ایران افزوده است: درصورت بازداشت مخالفان حجاب اجباری، تمام کسانی که «به هر نحو مُسبب و شریک» در این مسائل باشند، «بدون اغماض» تحت پیگرد قرار میگیرند.
پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروی انتظامی و از پایان شهریورماه سال گذشته با اوج گرفتن اعتراضات سراسری، مخالفت عمومی با «حجاب اجباری» که همواره جمهوری اسلامی بر آن تاکید داشته، افزایش یافته و مقامات مختلف حکومتی سعی کردهاند با تهدید معترضان، مخالفان را از پیگیری این مطالبه منصرف کنند.
در این راستا، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی گفته است «ضابطین» که در سیستم قضایی کنونی ایران شامل نیروهای انتظامی، نظامی و امنیتی همچون سپاه پاسداران، بسیج، پلیس و نهادهای امنیتی میشود، موظف هستند «جرم مشهود» و به گفته او هر نوع «ناهنجاری» را که «خلاف قانون و شرع است» و در «ملاءعام» رخ میدهد، به «مراجع قضایی» ارجاع دهند.
در ماههای اخیر نهادهای مختلف جمهوری اسلامی سعی کردهاند با بازداشت افراد یا پلمب اماکن و برخورد با صنوف همراهی کننده با مخالفان «حجاب اجباری»، مانع از گسترش موج فزاینده این رفتار عمومی شهروندان شوند.
از سوی دیگر، در پی تلاش برخی چهرههای حکومتی مانند امامان جمعه، ستادهای موسوم به «امر به معروف»، فرماندهان سپاه پاسداران و مقامات دولتی برای ایجاد درگیری با مخالفان پوشش اجباری در اماکن عمومی، مواردی تحت عنوان «برخورد آمران به معروف» یا افراد «آتش به اختیار» با دختران و زنان ایرانی، طی هفتههای اخیر در رسانههای داخلی گزارش شده است.
در همین راستا، خبرگزاری «فارس» وابسته به نهادهای امنیتی با اشاره به بازنشر ویدئویی از علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در مورد «نهی برخورد خودسرانه مردم با بیحجابی» طی روزهای گذشته، نوشته است: این ویدیو موجب «سوءبرداشت» و سبب شد «عدهای تصور کنند نباید با بیحجابی برخورد شود.»
این رسانه با انتشار و استناد به سخنان دیگری از علی خامنهای، نوشته است که «حاکمیت اسلامی» نسبت به موضوع حجاب و مخالفت افراد با پوشش اجباری «وظیفه جدی» دارد.
با وجود کشته، زخمی، بازداشت و حتی اعدام تعدادی از معترضان در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ که از برخی جنبش «زن، زندگی، آزادی» نامیده میشود، اقدامات اعتراضی مانند برگزاری تجمعات پراکنده خیابانی، دیوارنویسی یا سر دادن شعارهای شبانه در شهرهای ایران همچنان ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر